Artizan 2018-11-27T15:04:15+00:00

AMBACHTELIJK

De heerlijke smaken verwezenlijken we door onder andere nauwgezet rekening te houden met de temperatuur en de brandtijd van onze bonen.

We  zoeken voor iedere boon het beste brandprofiel.

Doordat we in kleine hoeveelheden branden, kunnen we dit beter controleren en het brandproces beter opvolgen.

Indien u gemalen koffie wenst, zullen wij de maalgraad aanpassen aan uw zetmethode.

VERS

Er wordt dagvers gebrand, de koffie is op zijn best vanaf een paar dagen na branding tot op 1 maand. Aangeraden is om de koffie op te gebruiken binnen de 3 maanden om zo weinig mogelijk smaakverlies te hebben. Onze verpakkingen zijn met ventiel, zodat de koffie na het branden kan ontgassen en beter bewaart.

ARABICA

Uitgezonderd op onze Italian Forte, kiezen we ervoor om enkel Arabica bonen te gebruiken aangezien de Robusta bonen weinig fijne kwaliteiten bezitten en dubbel zoveel cafeïne bevatten. De smaken zijn veelal sterk, hard en bitter. Ze worden in de sector vaak gebruikt in blends om de prijs te drukken.

Arabica is de populairste koffiesoort en zeker de mooiste met een ongelofelijke varieteit aan smaken en nuances, afhankelijk van: origine, plant, bodem, zon, pluk, hoogte van de plantage, verwerkingsmethode, …

GEVARIEERD AANBOD

Neem een kijkje in ons assortiment! We laten jullie graag genieten van de diversiteit en onverwachte smaken in onze koffies.

Er is gegarandeerd voor ieder wat wils.

DECA

Wij hebben voor u ook een unieke deca: in tegenstelling tot andere deca’s is deze niet gewassen met chemicaliën, maar heeft deze een CO2-vriesdroogmethode ondergaan. Geen chemische smaken en gezond ontdaan van cafeïne.

VERPAKKING

Aangezien we erg willen inzetten op ecologie en het milieu (zie LaBomba), bieden we u graag het aanbod om de koffie af te nemen d.m.v. herbruikbare bulkverpakkingen (vanaf 4kg).

TIP

Is dit volledig nieuw voor u, begin dan best met een Brasil, Colombia, Peru of Costa Rica voor uw dagdagelijks gebruik en probeer eens een Ethiopia of een Nicaragua voor de speciale momenten…

avada-cafe-logo-footer